T.ImAges

1 / 11
All Projects

T.ImAges este un proiect de inițiativă a tinerilor pentru comunitatea în care aceștia trăiesc. În toamna anului 2013 promovăm Timișoara printr-un film de scurtmetraj pentru rolul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

The story

Tinerii selectati vor participa la realizarea unui film de scurtmetraj care urmarește să susțină candidatura orașului Timișoara pentru rolul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

În timpul activităților, participanții se vor familiariza prin intermediul metodelor de educație nonformală cu valorile europene și cu ideea apartenenței la acestea. Toate etapele proiectului implică participarea directă și democratică a tuturor beneficiarilor, astfel încât dorim să stimulăm creativitatea, să ajutăm la identificarea rolului activ pe care il are fiecare în comunitate și să mărim încrederea în statutul de cetățean european.
Printre activitățile principale se regăsesc workshop-urile de inițiere în tehnica producției de film. Vor fi parcurse etapele necesare realizării unui scurtmetraj și se va insista pe creativitatea participanților, care vor imagina scenariul filmului si modalitățile artistice de punere în scenă a acestuia. Prin intermediul sesiunilor de filmare, tinerii beneficiari vor putea extrage din contactul personal cu orașul și comunitatea locală propria lor interpretare a realității sociale. Participanții vor organiza momentul proiecției în public a filmului realizat, astfel vor căpăta abilități organizatorice și de lucru în echipă.

Proiectul „T.ImAges” este un proiect finanţat de Comisia Europeana prin Programul Tineret în Acţiune.