opinca

1 / 14
All Projects

 Opinca nu este doar un simplu accesoriu vestimentar care ne-a însoțit întreaga istorie, ci un adevărat simbol autentic al continuității noastre, un simbol al simplității, al smereniei, al trudei, al înțelepciunii, al cinstei, al bunului simț,  al milei, al omeniei, al răbdării,  al curajului,  al credinței, dar și al suferinței sau al jertfei.

Un simbol pervertit și terfelit de batjocura celor parveniți din truda purtătorilor de opinci. Așa “Opincar” a căpătat asociere peiorativă,  devenind  un apelativ detestat: sclav, sărac, neputincios, înapoiat. Un simbol de ale cărui  sensuri pervertite am fugit  tăind parămele ce ne ancorau de valorile autentice moștenite, am ras totul dorind să devenim orice altceva decât opincari. Atunci ne-am considerat eliberați…, am greșit! Acum credem că suntem liberi, dar navigăm debusolați, fără repere către un viitor fără de libertate. O istorie furată, o identitate pierdută, o țară jefuită, o națiune robită de datorii… Oare ne mai putem numi oameni liberi ? Cât timp și unde ne mai putem ascunde în propria zonă de confort? Ce lasăm drept moștenire generațiilor viitoare ? Când vom opri exodul în masă al copiilor noștri ? Chiar nu le putem oferi nici o alternativă ? E timpul să ne trezim! E timpul să ne recunoaștem, să ne recuperăm și să ne reinstaurăm valorile!

Să-i căutăm pe cei asemeni nouă, oameni care s-au oprit din lamentare, nu mai caută vinovați, oameni care și-au luat viața în propriile mâini și nu mai caută scuze, ci soluții! Să arătăm celor interesați că se poate…., să  le arătăm  că sunt modele de succes adevărate în afaceri, în carieră, în viața de familie. Să învățăm împreună din greșelile noastre și ale celor asemeni nouă. Să le călăuzim tinerilor pașii către o carieră de succes sau către antreprenoriat! Să demonstrăm că ne pasă, că vrem să fim pururi liberi, făurindu-ne singuri viitorul cu brațele, cu mintea și inima! E timpul să ieșim din nepăsare, e timpul să călcăm indiferența !

Website-ul Opinca este spațiul virtual destinat tuturor celor care nu se rușinează a fi numiți opincari! Opinca este un teritoriu curat, nepoluat sau viciat de orice afiliere cu partide sau organizații politice. Un teritoriu de analiză și dezbatere, de întrebări și răspunsuri, de educare și de exercițiu care dispune de resurse de informare extrem de vaste asupra mediului de afaceri și al spiritualității românești. Opinca este un loc al oamenilor ce au înțeles  libertatea,  un loc al poveștilor adevărate,  ancorat în realitatea cotidiană.